Entisen Yrittäjän KOHTALO Suomessa v.2015 ! EX Yrittäjän "ELINKAUTINEN"

Uusi Nokia !

  • Tämän päivän ruokaa Pohjois-Karjalassa
    Tämän päivän ruokaa Pohjois-Karjalassa
  • Mitä kaikkea saadaankaan aikaan.
    Mitä kaikkea saadaankaan aikaan.

Hyönteiset ihmisen ruokana !

Tähän suuntaan ollaan menossa ja toistaiseksi näyttää siltä että tämä meidän pienimpiin eläviin olentoihimme kuuluva hyönteinen on tulossa ja tulee ihan varmasti lähivuosina olemaan ihmisten pääasiallinen Proteiini lähde ja elämän yllä pitäjä.. sillä on päivän selvä asia että näistä nykyisistä ravinnonlähteistä(nauta/sika eläimet, kana) on pakko pikkuhiljaa luopua koska jos jatkamme tällä tuotantolinjalla hukumme itse omaan "P******me"

Kuvissa on meidän Pohjois-Karjalan eilinen Info ja koulutustapahtuma jossa käytettiin meidän kotimaisia raaka-aineita (kiitos meidän ennakkoluulottomien muutamien mehiläishoitajien jotka raaka-aineet oli pakastaneet ja toivat meille nautittavaksi ja ruuan laittamiseksi..kiitos siis  kuuluu teille) Mehiläisen kuhnuri toukkia, asia alkoi minua kiinnostaa tietämättä ollenkaan koko jo käynnissä olevasta projektista, mutta Joensuun seudun Josekin ansiosta sain tietoa ja pääsin tähän ns. kärkijoukkoon tässä hyönteisten ravinnoksi käyttämisessä. Ja alun alkaen ja edelleenkin olen sitä mieltä että noita mehiläisten kasvattamia "Kuhunureita" voidaan käyttää ihan vastaavalla tavalla kuin nyt noita Sirkkoja.. se oli minun ensimmäinen ajatus tässä kun lähdin asiaa esittelemään tuonne Joensuun "Josekille" asiaa ei kukaan eikä missään ole tutkinut ..... ja mehiläishoitajillekin ensi alkuun on varmasti vieras !! Kasvattaa "Kuhnureita" noita jonni joutavia vain emojen parittelussa tarvittavia "Veijareita", mutta sepä saattaakin olla vielä varsin merkittävä ns. sivutuote mehiläishoidossa ja jatkossa ehkä ei enää ns. sivutuote vaan osa tuotannosta ja sen tuki  siis taloudellista hunajan tuotantoa ja mehiläishoitoa...

Asia alkoi minua kiinnosta ja kun on ihan selvä että näin tulee tapahtumaan jo lähimmän 10 vuoden aikana että hyönteset niin ihmeelliseltä kuin se ensin alkuun kuulostaakin niin on (Hyönteiset !? nämä pienet kirputko elättää koko maailman ihmiset !) todennäköisin ihmisen ravinnonlähde tulevina vuosina ja vuosikymmeninä jos tämä "Ihminen" niminen populaatio yleensä selviää lähitulevaisuuden haasteista !?

Voin hyvin kuvitella ihmisten ajatukset tästä Hyönteiset... pelastaa meidän ravinto maailman...  kysyin tätä samaa itseltäni että miten se on mahdollista että nämä "Kirput" meidät ja koko maailma kansat voi elättää... mutta tänään on minun vastaus tuohon että näin todella voi olla ja tapahtua ja tulee ihan varmasti tapahtumaan.

Olen itse hoitanut mehiläisiä jopa ammatikseni ja tuo alkuperäinen ajatus ja kuvio tuntui ihan mahdottomalta mutta tuo tilaisuus Joensuun Riverassa eilen avasi kyllä silmäni lopullisesti ja sai minut vakuuttuneeksi siitä että näin on ja tulee tapahtumaan ihan lähitulevaisuudessa ja tällä tarkoitan vuosia en satoja vuosia.

Meillä Evira on lähtenyt "Viisaasti" ja ennakkoluulottomasti tukemaan tätä alaa (on sentään jossain vielä viisaita ja ennakkoluulottomia ihmisiä/virkamiehiä näissä byrokratian rattaissa) ja olemme EU alueella yksi edelläkävijämaa tässä asiassa ja nyt tätä pitäisi pikaisesti lähteä Valtion ja päättäjien ja nopeasti tukemaan ja kehittämään alaa.. pitäisi olla muutakin tekemistä meidän poliitikoilla kuin painia iät ja ajat tuon Sote Sopan kimpussa.. toki sekin on tärkeä, mutta siinä on lähdetty menemään ns. "Perse edellä puuhun" ja piste.... ja siitä on tullut ja näyttää edelleen tulevan yksi meidän veronmaksajien markkoja nielevä "Sekametelikeitos" kiitos meidän SOS Hallituksen... koko Sote on nyt sellainen sekametelisoppa jossa ei oele enää mitään.. päätä ei "häntää"

Siis minun ajatus ja tärkein asia on tässä se että kuten yllä kuvailin niin olemme koko EU alueella yksi kolmesta maasta joka on hyväksynyt hyönteisten käytön..... nyt en ole ihan varma, mutta ainakin mehiläisten käyttämisen ihmisten ravinnoksi ja tällä hetkellähän se on ns. sivutuote Mehiläishoidossa, mutta se voisi jatkossa olla hyvinkin merkittävä tuote koko alalla.. asiaa ei olla vielä tutkittu Suomessa eikä muuallakaan maailmassa... siis olemme "Kärkimaa" tässä asiassa ja Hallitukselle pitäisi tästä asiasta tehdä pikaisesti yksi Kärkihanke.... tulisi uusi NOKIA joka olisi paljon suurempi asia kuin Nokia milloinkaan kun vain nyt hypättäisiin ennakkoluulottomasti ja edelläkävijänä kehityksen rattaisiin... huomenna se ehkä on jo myöhäistä... joku/jotkut muut vie tämän alan/sektorin ... tässä ei ole mistään "itikan" pistosta kysymys ! kysymys on ihan varmasti satojen ellei tuhansien miljardien bisneksestä kun vain olisi meidän johtavilla tasoilla olevilla päättäjillä ennakkoluuloton ja reaaliaikinen käsitys tästä asiasta...

Kyllä me tai en minä ehkä enää ikäni puolesta kerkeä muuhun kuin kokeilemaaan tuota kuhnurien tuottamista ihan aidosti mehiläisillä... siis ikäni puolesta sanon näin... lopputulosta todennäköisesti en tule koskaan näkemään, mutta näin ajattelen ja tulee tapahtumaan.. on uuden todella uuden Nokian paikka nyt jos vain aletaan sitä hyödyntämään.. ihmiset vielä muualla miettivät ja pähkäilee asiassa, mutta nyt on ja olisi ns. iskun paikka koko pienelle pohjolan Valtiolle jos vain meidän viisaat päättäjät ryhtyisi ennakkoluulottomasti tekemän jotain tämän asian eteen... huomenna se voi jo olla myöhäistä !?

Ja ne jotka nyt jäävät miettimään asiaa..... tulevat myöhästymään tässäkin asiassa ja se on ihan varma että tuo em. tulee toteutumaan ja jos me emme ole siinä mukana niin joku toinen on ja vie sen ennakko iskun paikan.. uusi "Nokia" meiltä !

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Jenkeissä on selviytyjäryhmiä jotka tekevät bisnestä hyönteisruualla, sekä firma joka tekee proteiinijauhoja hyönteisistä. Vuosia vanha juttu.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Maa- ja metsätalousministeriö 20.9.2017

Suomi muuttaa Euroopan unionin uuselintarvikeasetuksen tulkintaa siten, että hyönteisten kasvattaminen ja myyminen elintarvikkeena sallitaan myös Suomessa ja samalla hyönteisala saadaan elintarvikevalvonnan piiriin.

Käyttäjän ReijoHelli kuva
Reijo Helli

En ole väittänytkään että tämä olisi mikään "uusi" juttu... onhan itäisellä suunnalla syöty kautta aikojen kaikenlaisia ötököitä, mutta kun otetaan huomioon tämä nyky tilanne niin on ihan selvä asia että jotain muuta pitää näiden meidän ilman ja ympäristömme saastuttajien tilalle keksiä ja tuo hyönteis vaihtoehto on kyllä varmasti kaikista vaihoehdoista se lupaavin niin hullulta kuin se äkkiseltään kuulostaakin ja nyt olis todella se Iskun paikka meillä täällä EU alueella.

Tulen kyllä ensi kesänä tutkimaan vähän perusteellisemmin tuota Mehiläisten ja nimenomaan kuhnurien kasvattamista.

Toimituksen poiminnat