Entisen Yrittäjän KOHTALO Suomessa v.2015 ! EX Yrittäjän "ELINKAUTINEN"

SIPILÄ ORPO SOINI SOTE

SIPILÄ ORPO SOINI SOTE

Sipilä/Orpo SOTE SOPPA luomus jota erikoisesti Pääministeri Sipilä on ajanut kuin ”Käärmettä” pyssyyn ja jopa useaan otteeseen julkisuudessa kertonut ettei Eduskunta lähde kesälomalle ennen kuin tämä Sote on maalissa, mutta taitaa käydä niin että Sipilä tekee ns. ”Oman maalin” ja Eduskunta lähtee lomalleen normaalisti ja lopullinen ratkaisu Sotesta siirtyy ensi syksyyn ja ei taida olla sittenkään kovin helppoa sen maaliin saattaminen.

Saattaa vielä käydä niin että tätä Soppaa (Lakiesitystä, jota sitäkään ei ole edes olemassa vielä) ei saada tällaisena ratkaisuna koskaan maaliin.

Jos Sipilä alun perin kun tätä Soppaa ruvettiin keittämään, niin olisi ottanut opposition mukaan tämän Soten valmisteluun ja huomioinut myös heidän esittämiä asioita niin Sote saattaisi todelle olla jo lähes nykyisen esityksen mukaisena siellä maalissa, mutta Sipilä lähti jääräpäisesti ajamaan oman mallinsa mukaista Sotea Orpon kanssa ja kytkivät tähän alun perin Terveyspalvelujen uudistamisen kylkeen nämä Terveyspalveluihin oikeasti kuulumattomat asiat Maakunta malleineen Valinnanvapaus , yksityistäminen yms.

Ja niillä rahoilla (oikein käytettynä) mitä on jo  käytetty tähän Sote Sopan keittämisen valmisteluihin ja selvitystöihin, niin koko Suomessa olisi olemassa sen joka kolkassa laadukkaat ja jonottomat terveyspalvelut, mutta Sipilä lähti viemään koko Sote uudistusta ”perse edellä puuhun” systeemillä.

Piti alun perin uudistaa terveyspalvelut ja jos näin olisi lähdetty Sotea rakentamaan pienin askelin edeten asia kerrallaan ja kuunnellen oppositiota ja Asiantuntijoita (Todellisia terveysalan) niin asiat olisi ihan eri mallilla.

Tällä yksityistämis/valinnanvapaus mallilla revitään hajalle tämä nykyinen pienin korjauksin olemassa oleva Terveyskeskus/julkinen terveyspalvelu systeemi nurin ja ainakin sen toiminta edellytykset tulevat selvästi heikkenemään monestakin syystä.

Meillä on olemassa ”Yksityinen terveyspalvelu ketju valinnan vapauksineen” tässä maassa ja yhtään lisä euroa ei tämä sektori tarvitse.

Yksityinen sektori saa ja voi laajentaa toimintaansa ihan vapaasti normaalein Yrittäjien toiminta mallien ja Riskien mukaisesti ja tänne saa ja voi tulla ja on jo tullutkin kansainvälisiä suuryrityksiä hiomaan kynsiään että josko tuo Sote menisi läpi ja he pääsevät jakamaan tätä Sipilän lupaamaa 5 miljardin pottia meidän veronmaksajien rahoja ja maksavat veronsa jonnekin Cayman saarille jne.

Tätä ennakoi valitettavasti kuntien terveyspalveluja tarjoavien kiinteistöjen myynti näille ”Jäteille”, mutta mitään lisärahoitusta Valtion taholta heille ei pidä antaa.

Nyt tästä Sopasta pahimmillaan saattaa tulla sellainen sekameteli keitos että se syksyllä kaatuu ja koko Hallitus siinä mukana… ja taas aloitetaan alusta ja kaiken tämän satoja miljoonia maksavan Sotkun maksaa Kansa… siis me.. jokainen veronmaksaja ja milloin ja mitä seuraavaksi ja paljonko se taas maksaa.

Koko tämä lysti johtuu mielestäni juuri näistä ”JÄÄRÄPÄISTÄ” Sipilä/Orpo jotka ajavat tuota rakentamaansa Sote Sotkua omien tavoitteidensa mukaisesti ja joka roikkuu edelleen täysin ilmassa ja mikä ikävintä eivät edes tämän Soten rakentajat itsekään tiedä sen kaikkia vaikutuksia ja kustannuksista, ei mitään he osaa sanoa.. ei edes ennusteita ja koko Soppa on tavalliselle kansalaiselle sisällöltään vähintäänkin epäselvä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Jari Ikonen

Tätä soppaa voisi rehellisesti kuvata myös toisin kuin Sipilät & kumppanit papukaijamaisesti toistavat: "Sote on saatava maaliin". Paremmin kuvaava fraasi olisi: "Sote on saatava HILLOTOLPALLE".

Määritelmän mukaan kun hillotolppa on ravitermi, joka tarkoittaa maaliviivan kohdalla olevaa tolppaa, jonka ensimmäisenä ohittanut saa rahaa palkinnoksi. Sinisille tämä muutenkin on tietysti ollut arkipäivää jo pidempään ja jatkuu niin pitkään kun tämä hallitus hoipertelee kasassa.

Rehellisempää Sipilän ja Orponkin olisi puhella hillotolpasta kun tämä on heidän lopullinen tarkoituksensa, vaikka on neutraalimmin poliittisessa puheessa taas peitellysti ilmaistu, toisin kuin luulevat jokainen täysjärkinen ymmärtää mikä on todellisuus..

Siitähän tässä sotkussa lopulta on kysymys.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Täytyy kai sanoa kuten eräs lauluntekijä että "täällä soppa kiehuu, on kokkeja miljoonamäärin. Täällä kaikki aina kaiken tajuaa väärin..." Näitä Sotesopan keittäjiä lienee aivan liikaa, eikä valmista tule koskaan. Ei ainakaan todella toimivassa muodossa.

Mutta kuten blogin kirjoittaja sanoo, ei kaikkia vaikutuksia tiedä vielä edes suunnittelijat itse. Aivan selvää taitaa olla että tässä Sotessa on sen suunnittelijoilla tosi vahvasti "oma lehmä ojassa".

Valitettavasti se ei tarkoita tälläkään kertaa maaseudun ihmisten parasta. Kenen sitten, minua viisaammat voivat sen kertoa puhtaan omantuntonsa kautta. Itse epäilen markkinatalouden voittojen maksimointia, toisten puheitten pohjalta ajatellen. Toivottavasti maitoa riittää huomennakin.
Sipilä, Orpo, Soini >>> SOS sote.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Sipilä ja Orpo uskovat, että politiikan uskottavuus menee, jos sote-uudistusta ei nyt hyväksytä. He ovat sen verran yksinkertaisia, etteivät ymmärrä uskottavuuden menevän heidän omien toimiensa takia.

Vai mitä voidaan sanoa seuraavasta?
- Sote-uudistus ei ole sote-uudistus vaan maakuntauudistus ja terveydenhuollon yksityistämisen edistäminen.
- Sote uudistus ei toteuta ainuttakaan sille asetettua terveydenhuollon tavoitetta.
- Sen sanotaan säästävän noin 5 mrd €/v, vaikka todellisuudessa etumerkki on negatiivinen.
- Perusteluiksi on esitetty asioita, jotka eivät mitenkään liity nimenomaan hallituksen sote-uudistukseen.
- Sote-uudistus tuodaan päätettäväksi, vaikka monia asioita on edelleen avoimena.
- Uudistusta jo toteutetaan täyttä päätä, vaikka päätöksiä ei ole.

Tavanomaisessa elämässä kaikki edellä mainitut seikat olisivat selkeästi tuomittavia - jopa rikollisia.

Jotta asiassa näkisi jotain hyvääkin, muutos kuntarahoitteisesta järjestelmästä valtiorahoitteiseen on todellakin tarpeen. Se ei kuitenkaan riitä hallituksen esityksen perusteluksi. Vaikkapa vain rahoituspohjan muutos nykyjärjestelmälle olisi sen esitykseen nähden täysin ylivoimainen.

Käyttäjän ReijoHelli kuva
Reijo Helli

Sama Jounillekin... kiitos kommenteista.. asia on todella juuri kuvailemallanne tavalla aivan levällään ja tämän paketin aikoo Sipilä viedä maaliin... ja on hän sellainen "Jääräpää/Orpon" kanssa että saa nähdä miten tämä SOTKU päättyy !?

Jos tämä runnotaan tälläisenään läpi niin on ihan selvää ja lähes 100% varmaa että me kansalaiset maksamme noita kaikkia terveyspalveluihin kuulumattomia ja jopa kansainvälisille suuryrityksille meneviä maksuja nousevine terveyspalvelu maksujen muodossa ja tämä on erittäin ikävä asia jos näin käy... toivottavasti näin ei käy vaan vihdoin voitaisiin päästä kehittämään tuon Soten alkuperäistä tavoitetta..

Kehittämään ja parantamaan nykyistä terveyspalvelu systeemiä ilman mitään ylimääräisiä kuluja ja kansainvälisten suurten Lääkärikeskusten tuloa ja tukemista Suomessa... laitetaan nykyiset terveyskeskukset ja sairaalat ensiksi kuntoon... toki jonkinlaista uudistusta kuntasektori varmasti tarvitsee, mutta kaikkea ei tarvitse runnoa saman paketin sisään ja samaan aikaan vaan pitää edetä vähän pienemmin askelin tässä asiassa eteenpäin... ja ei ainakaan terveyspalvelujen "kustannuksella".

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Hienoa, että jaksat pitää SOTEMAKU-asiaa esillä. Veronmaksajien rahoittamassa mediassa asiasta lienee käsketty radiohiljaisuus parin hallituspuolueen puoluekokouksen jälkeen. Trumppi vs. Kim-teatteri on peittänyt koko eetterin, vaikka asia ei meitä millään lailla koske. Potkupallon MM-kisat ja Juhannus kesälomien aloituksineen painaa päälle, näinköhän sulle-mulle SOTEMAKU-savotta aiotaan viedä läpi mediapimennossa kuten niin monet tärkeät päätökset aiemmin on tehty.

Käyttäjän ReijoHelli kuva
Reijo Helli

Näitä median vaientamisia on nähty tässä matkan varrella... avasin Kauppalehden keskustelupalstalla (yhteiskuntapolitiikka) keskustelun otsikolla "SIPILÄ MENETTÄNYT USKOTTAVUUTENSA" niin se keräsi hiukan yli kahdessa vuodessa lähes 200000 tuhatta kommenttia niin Kauppalehden Moderaattorit sulkivat sen nyt kevät talvella ilman mitään syytä ja ilmoitusta asiasta ? siellä on käyty nyt Sotesta varsin vilkasta keskustelua 2,5 vuotta ja kommentteja on sivulle kertynyt tähän mennessä noin 230000 tuhatta... https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/f...

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Mutta se puheitten määrä, sanatulvat ja turha "hömppä". Että ne jaksaa jauhaa samaa turhaa, joka ei kai lopulta koidu kenenkään parhaaksi. Kaataisivat sen kaiken, hallituksen samoin ja aloittaisivat alusta. Ei tuosta kaikesta kuitenkaan tolkkua tule.

Kansaa hämätään uskomaan utopistiseen parempaan palveluun ilman että siihen uskoo edes suunnittelijat itse. Sanoihan jo joku jossain että suunnittelijat ottavat ja rikastuvat itse, ja kansaa vedetään vain "höplästä".

Kuin uskovaisista ne pahimmat johtajat, rikastuvat ilman että kärsivät saavat mitään apua. Sama pahimmillaan näissä avustusjärjestöissä, joista WWF on maineeltaan arveluttava sekin. Ainakin ollut, väittävät jotkut. Huijaaminen on päivän sana.

Kukaan ei ole koskaan täysin väärässä. Prosentit ne ratkaisevat,
oluttakin juodessa. Vahvuus on se kaikkein tärkein asia silloin
kun halutaan tuloksen näkyvän. Tyhjän "ykkösen" saa kotonakin
valmistaen, ei siihen organisaatiota (panimo) tarvita.

Käyttäjän ReijoHelli kuva
Reijo Helli Vastaus kommenttiin #7

>>>Kuin uskovaisista ne pahimmat johtajat,<<<

Mutta niinhän ne ovatkin... ainakin Sipilä ja Soini Orposta en tiedä mitään... mutta ainakin tähän Soppaan se näyttää uskovan :-)

Toimituksen poiminnat